Officieel: Lamborghini Aventador S facelift [740 pk / 690 Nm]

Officieel: Lamborghini Aventador S facelift (2017)Lamborghini steekt haar V12 vlaggenschip in het nieuw en schenkt de wereld de Aventador S met 740 pk én vierwielsturing!

Na een gezegende carrière en puike verkoopcijfers komt Lamborghini nu naar buiten met een kleine facelift voor de Aventador. Deze krijgt alvast een S mee in de naamgeving, daarnaast is de vormgeving aan de buitenkant ook een pak agressiever met scherpe lijnen, extra luchthappers en doelgerichte aerodynamische aanpassingen. Overduidelijk zijn ook de vele invloeden van de SV uitvoering.

De Lamborghini Aventador S LP740-4 rekent op de bestaande 6.5-liter V12 en efficiënte vierwielaandrijving, hier goed voor 740 pk en 690 Nm. Nul-naar-honderd doe je in 2,9 seconden in de meest optimale omstandigheden – lees: launch control – en bij 350 km/u zit je wederom aan de topsnelheid. Met zo’n vermogen sta je ongetwijfeld graag snel stil, daarom levert Lamborghini standaard keramische remschijven waarmee je van 100 km/u naar 0 gaat op 31 meter! Verbruikscijfers zijn er op dit moment nog niet.

Op vlak van techniek is de LP740-4 voorzien van een nog snellere automaat (met slechts één koppeling) en vierwielsturing, daarmee krijg je een betere stabiliteit op hoge snelheden en optimale wendbaarheid op lage. Het instrumentenpaneel is vanaf heden digitaal en krijgt naast STRADA, SPORT en CORSA ook een personaliseerbare EGO stand mee. Apple CarPlay krijg je standaard ook sowieso mee.

Tegen de lente van 2017 moeten de eerste exemplaren geleverd worden aan klanten, momenteel ligt de Europese richtprijs op 281.555 euro.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...