Spyshots: Lamborghini Aventador LP700-4 facelift (2016)

Spyshots: Lamborghini Aventador LP700-4 facelift (2016)Maakt Lamborghini zich klaar voor een bijgeschaafde – en iets krachtigere – Aventador LP720-4?

Een goede vijf -!!- jaar geleden presenteerde Lamborghini de Aventador, een langverwachte opvolger voor de succesvolle Murciélago die met zijn krachtige V12 regeert over de streek rondom Sant’Agata Bolognese in Italië. Na het laatste Autosalon van Genève stond de teller alreeds op 5.000 verkochte exemplaren wat een bijzonder mooie prestatie is, intussen kreeg de LP700-4 Coupé ook al het gezelschap van diverse afgeleiden (Roadster, LP750-4 SV, LP750-4 SV Roadster) en wat special editions (Aventador J, LP720-4 Anniversario, Pirelli, …).

Om de goede verkoopcijfers in de komende jaren ook op niveau te houden komt Lamborghini zeer binnenkort met een kleine facelift op de proppen. Visueel verwachten nog scherpere lijnen – op basis van de SV? – en een ietwat anders vormgegeven uitlaatstuk. Binnenin worden dat méér gadgets/rijhulpsystemen en een update voor het infotainmentsysteem. De bestaande 6.5-liter V12 zou iets krachtiger voor de dag komen zonder de magistrale LP750-4’s voor het hoofd te stoten, denk dus aan +20 à +30 pk erbij!

Eind september zakt de internationale media af richting het Autosalon van Parijs. Later zijn er nog diverse grote autoshows in Amerika en Azië! Kansen genoeg om deze gefacelifte Aventador te presenteren, tenzij de Italianen liever eerst de voorkeur geven aan de hardcore Huracan Superleggera. Wil je in België zo’n Lamborghini Aventador LP700-4 op de oprit zetten, zorg dan dat je minstens €326.000 bijeen weet te sprokkelen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...