2.000ste Lamborghini Aventador rolt van de band

Lamborghini productie LP700-4 Aventador Sant Agata Italie
Nogmaals feest daar in Sant’Agata, het 2.000ste exemplaar van de LP700-4 rolde daar van de band!

2.000 exemplaren met een grote V12 is niet niets, zeker als je weet dat de vorige mijlpaal van 1.000 exemplaren nog maar bereikt werd in juli 2012. Per dag worden er ongeveer 5 exemplaren gebouwd door de toegewijde werknemers van Lamborghini. Met een Belgische basisprijs van meer dan €250.000 mag je al wat beginnen dromen met 2.000 orders, maar zo eenvoudig mag je de kostenberekening niet maken uiteraard.

De gelukkige is een zekere Thaddeus Arroyo, een technische ingenieur uit Miami. Hij had al een Gallardo LP550-2 Spyder maar was na een testrit met de LP700 direct overtuigd en tekende een bestelbon. Mocht je nu naar de Lambo dealer stappen in Brussel, moet je wel meer dan een jaar wachten op een nieuw exemplaar en met de verhoogde interesse voor de LP700 Roadster lijkt het er niet op dat die termijn zal krimpen.

We mogen dus wel stellen dat de Aventador een succesmodel is geworden voor de Italianen, het Gallardo broertje deed het ook meer dan goed tijdens zijn carrière. Achter de schermen zou er nu heel hard gewerkt worden aan een broodnodige opvolger. De voorhanger van de Aventador, de Murciélago, deed er maar liefst 4,5 jaar over om de mijlpaal van 2.000 exemplaren te bereiken.

Lamborghini productie LP700-4 Aventador Sant Agata Italie

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...