Video: Lamborghini Countach vs Aventador

Lamborghini Countach vs Aventador Roadster
Oud versus nieuw, analoog versus digitaal, beiden zijn het echte hypercars.

De Lamborghini Countach is een wagen die zonder twijfel heel wat jongenskamers beposterd heeft sinds zijn lancering in 1974. Het is geen supercar, maar eerder een hypercar. Zelf is er ons helaas nog geen enkel exemplaar gekruist, maar met een totale oplage van amper om en bij de 2.000 stuks is dat ook niet zo moeilijk. Ter vergelijking: van de Lamborghini Gallardo werden in 2012 alleen al driemaal zoveel wagens geproduceerd.

Net als de Lamborghini Aventador Roadster, die jullie hoogstwaarschijnlijk ook op het Autosalon van Brussel zijn tegengekomen, beschikt de Countach over een dikke V12. Na enkele revisies leverde het dinosaurusblok maar liefst 455 pk, een extreem cijfer in die tijd. De Aventador Roadster tikt ondertussen al af op 700 pk en 690 Nm, overgebracht op de vier wielen en niet langer op enkel de twee achterste. Al brachten al die jaren natuurlijk nog heel wat andere verschillen met zich mee, het relaas van Matt Farah horen jullie hieronder. (Via: TheSmokingTire)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...