Video: Jay Leno en de Lamborghini LM002

Video: Jay Leno en de Lamborghini LM002Een sportieve SUV? Lamborghini deed het al jaren voor de huidige hype met de LM002!

Met de komst van de knotsgekke Mercedes-AMG G63 6×6 is het niet 100% zeker of deze LM002 de titel van de “Stoerste SUV aller tijden” nog mag dragen maar gezien de Italiaan intussen toch een gezegde leeftijd heeft bereikt gunnen we hem het voordeel van de twijfel. Amerikaanse petrolhead bij uitstek, Jay Leno, krijgt de kans van een lokale dealer om even van deze bloedrode Rambo Lambo te genieten!

Onder de motorkap ligt er een 5.2-liter V12 die rechtstreeks uit de Countach gelepeld werd, steeds in combinatie met een manuele ZF versnellingsbak met 5 verzetten en vierwielaandrijving. Eind vorige eeuw werden er ongeveer 300 exemplaren gebouwd van deze Lamborghini LM002 welke het daglicht zag als zuiver militair voertuig maar daar besliste het lot dus anders over..

Als je wat goed zoekt kan je hier en daar nog een goed onderhouden exemplaar terugvinden van deze oerSUV, wil je liever wat meer luxe moet je nog enkele jaren wachten tot Lamborghini hun nieuwe terrein luxewagen, de Urus, presenteren.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...