Spyshots: Lamborghini Urus SUV (2018)

Spyshots: Lamborghini Urus SUV (2018)Na de Urus Concept uit 2012 zien we hier de aankomende Lamborghini Urus SUV (zo goed als) in vol ornaat!

Naast de Aventador en Huracan voorziet de Italiaanse sportwagenbouwer uit Sant’Agata begin 2018 met de Urus SUV een nieuwe modelfamilie. De technische basis daarvoor zou overkomen van de andere grote luxe-SUV’s binnen de VAG familie – denk aan de Bentayga, Cayenne, .. – terwijl men voor de styling trouw bleef aan het geslaagde lijnenspel van de Urus Concept.

Op vlak van motoren zou de 5.2-liter V10 uit de Huracan de logische optie zijn voor de Urus SUV naast bijvoorbeeld de krachtige 4.0-liter V8 uit de Panamera Turbo, na verloop van tijd zou Lamborghini de tijd zelfs rijp achten om met een diesel (de 4.0 TDI uit de SQ7?) en een hybride-setup naar buiten te komen.

Terwijl de eeuwige concurrent uit Maranello zich nooit aan SUV’s zal wagen blijft Lamborghini een merk dat in een ver verleden eerst zijn strepen verdiende met het bouwen van tractoren. SUV’s verkopen gelukkig als zoete broodjes en dat geeft Lamborghini voldoende financiële reserves om op tijd en stond ons te verlekkeren met unieke projecten!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...