Officieel: Volkswagen Touareg facelift

Officieel: Volkswagen Touareg faceliftVolkswagen gebruikt het Autosalon van Beijing om de opgefriste Touareg voor te stellen aan het grote publiek.

De huidige Volkswagen Touareg gaat al mee sinds eind 2010 dus het werd hoog tijd om de grootste SUV in het gamma even een verjongingskuur te schenken. Aan de buitenzijde zijn de wijzigingen eerder beperkt, al herkennen we de nieuwe familiegrille, een licht opgefriste achterkant, LED dagrijverlichting en grotere bi-xenon die ook meedraaien in de bochten. Om de veeleisende klant voldoende personalisatiemogelijkheden te bieden werden er ook nieuwe koetswerkkleuren, velgen en uitvoeringspacks voorzien.

Binnenin krijgen we eveneens een opfrissing van het bestaande Touareg interieur met nieuwe en meer kwalitatieve materialen voor het dashboard en de zetelbekleding. De technologie staat nooit stil dus krijgt de luxueuze terreinwagen ook een broodnodige upgrade qua navigatie-, multimedia-, rijhulp- en veiligheidssystemen zoals Google Earth, Street View en Online Traffic Information. Motorisch werd alles ook nog wat efficiënter en zuiniger met een EURO6 emissienorm voor de TDI dieselmotoren als gevolg.

Vanaf de zomer kan je de gefacelifte Touareg terugvinden in het dealernet van Volkswagen, kan je niet wachten om hem in levende lijve te aanschouwen ben je genoodzaakt om tussen 21 en 29 april naar Peking af te zakken.

Lees hier onze rijtest met de VW Touareg V6 TDI

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...