Preview: Volkswagen Passat (2019)

Preview: Volkswagen Passat (2019)Krijgt de nieuwe Volkswagen Passat krijgt een aantrekkelijke (sexy?) designsaus mee?!

Desondanks de SUV (in alle geuren en kleuren) momenteel de verkoop domineert maakt Volkswagen opnieuw werk van een nieuwe Passat, zeker voor zakelijke rijders een zeer belangrijk model. De huidige Passat gaat al mee sinds 2011 en kreeg in 2015 nog een deugddoende facelift, een volledig nieuwe generatie zal het daglicht zien op het Autosalon van Detroit midden januari.

Met enkele schetsen maakt de autoconstructeur uit Wolfsburg ons al direct enthousiast met strakke looks en zichtbare gelijkenissen met de nieuwe Touareg en Arteon. De gigantische velgen en vierdelige uitlaat zullen het uiteindelijke productiemodel niet halen, hopelijk kan de blitse R-Line uitvoering toch ietwat imponeren met een sportieve(re) uitstraling.

Onderhuids zouden de huidige bouwstenen grotendeels behouden blijven (dus geen nieuw MQB platform) net zoals het motorengamma, voor de Belgische markt zal het dus blijven draaien om de 1.6-liter TDI, 2.0-liter TDI en de GTE plug-in hybride op basis van de 1.4-liter TSI benzinemotor. Wel maken nieuwe rijhulpmiddelen, gadgets, veiligheidssystemen en moderne connectiviteit (lees: Apple Carplay en Android Auto) hun intrede!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...