Officieel: Volkswagen Passat Alltrack

Officieel: Volkswagen Passat AlltrackOok van de nieuwe Passat maakt Volkswagen een avontuurlijke Alltrack uitvoering!

In Vlaanderen is een ietwat verhoogde (+ 3 cm) wagen met extra beschermplastiek nogal ridicuul, maar eens je over de taalgrens gaat, stijgt het bestaansrecht van dergelijke bolides. Daarom komt er wederom een Volkswagen Passat Alltrack, gebaseerd op de recent gelanceerd Passat. Naast enkele visuele aanpassingen (grille, bumpers, wielbogen) krijgt de bodemplaat ook enkele verstevigingen.

Standaard komt deze Volkswagen Passat Alltrack met de 4MOTION vierwielaandrijving, naast show bezit deze Duitser dus ook wat go. De voorste wielen krijgen steeds de voorkeur en indien ze grip verliezen, wordt de kracht naar achteren gestuurd via een Haldex koppeling. Een speciale Off Road modus helpt je Passat Alltrack heelhuids het avontuur te overleven.

Een eerste kennismaking met deze Passat Alltrack staat binnenkort al op de agenda, hij krijgt namelijk zijn wereldpremière op het Autosalon van Genève. Het motorenaanbod bevat 2 benzines (1.4 TSI met 150 pk en 2.0 TSI met 220 pk) en drie dieselmotoren (2.0 TDI met 150 pk, 190 pk of 240 pk), al is het voorlopig nog afwachten of Volkswagen België ze allemaal zal aanbieden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...