Officieel: Volkswagen T-Roc R (2019)

Officieel: Volkswagen T-Roc R (2019)Volkswagen giet het Golf R prestatiepotentieel in de funky T-Roc. YOLO!

Gezien de immense populariteit voor SUV’s in alle geuren en kleuren is Volkswagen het aan zichzelf verplicht om ook sportieve derivaten te voorzien. Van de T-Roc crossover was er alreeds een een strakke R-Line uitvoering, nu komt de autobouwer uit Wolfsburg de T-Roc R. Zowaar een volwaardige performance uitvoering met 300 pk / 400 Nm!

Naast een potente 2.0-liter viercilinder is de T-Roc R gezegend met 4Motion vierwielaandrijving en zeventraps DSG automaat, beiden in een dynamische afstelling. Wie wil hiermee – dankzij Launch Control – in 4,9 seconden aan 100 km/u, bij 250 km/u bereik je de topsnelheid. Voldoende remkracht wordt voorzien door de grijpgrage remmen van de Golf R.

Deze snelle T-Roc heeft verbrede spatborden, blitse 18 inch lichtmetalen velgen, agressieve bumpers en de nodige zwarte/chroom accenten. Binnenin prijken er ondermeer andere sierlijsten, sportzetels, een zwarte dakhemel en een afgeplat stuur.

In de initiële communicatie spreekt Volkswagen omtrent een “studiemodel”, toch gaan we er vanuit dat voor het einde van 2019 een identieke T-Roc R bij de lokale verdeler staat. De A35 AMG en X2 M35i zullen het geweten hebben!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...