Officieel: BMW X2 M35i (2018)

Officieel: BMW X2 M35i SUV (2018)De BMW X2 lifestyle SUV krijgt een 306 pk sterke M35i M Performance uitvoering.

In navolging van het (onverwachte?) succes van de X6 en X4 kwam BMW ook met een compacte X2 op de proppen, aldus de enthousiaste marketingdienst een SAC. Bij een dergelijke Sports Activity Coupe wordt de praktische ingesteldheid van een SUV gecombineerd met de knappe looks van een (vierdeurs) coupé dankzij de licht aflopende daklijn.

Gezien de immense populariteit voor SUV’s, SAC’s en dergelijke vergroot de blauw/witte premiumconstructeur uit München het motorengamma van de karaktervolle X2 met een potente M35i versie. De aanwezige 2.0-liter viercilinder oogt misschien minder sexy in vergelijking met de andere M Performance modellen, BMW kan wel uitpakken met veelbelovende specificaties zoals 306 pk, 450 Nm, launch control (0-100 km/u in 4,9 seconden), slimme xDrive vierwielaandrijving en een sportieve afstelling van de 8-traps Steptronic automaat.

Behalve een straffe krachtcentrale voorziet BMW eveneens de nodige rijhulpmiddelen om een zo dynamisch mogelijk rijgedrag te voorzien. Denk aan een M Sport ophanging (optioneel is die adaptief), sperdifferentieel vooraan, straffe remschijven (inclusief blauwe remblokken) en een dubbele uitlaat die de nodige decibels kan produceren.

Op visueel vlak oogt de BMW X2 M35i logischerwijs een stuk sportiever als de reguliere uitvoeringen met ondermeer diverse Cerium Grey accenten, M35i badges, unieke zijspiegels, subtiele spoiler en 19 inch lichtmetaal uit de M Sport catalogus (optioneel 20”). Binnenin gaat BMW dezelfde weg op, de nieuwe comfortabele sportzetels zouden het beste van beide werelden moeten combineren en komen in het rood (Leather Dakota Magmared met zwarte accenten), zwart (Leather Dakota Black, geperforeerd) en zwart (stoffen/alacantara met blauwe accenten).

De productie van de X2 M35i start in november maar de lokale BMW verdeler moet nog wachten tot maart 2019 om je de sleutels te overhandigen. Een (vanaf)prijs ontbreekt momenteel.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...