Officieel: Mercedes-AMG A35 4MATIC (2018)

Officieel: Mercedes-AMG A35 4MATIC (2018)Van nieuwe A-Klasse krijgen we deze keer ook een 306 pk sterke A35 AMG!

In afwachting van een hardcore A45 AMG (én A45 S AMG versie?) is deze Mercedes-AMG A35 4MATIC nieuweling het voorlopige topmodel van de nieuwe A-Klasse. Die is even hoogtechnologisch als de reguliere uitvoeringen maar komt net iets krachtiger voor de dag dankzij een nieuwe 2.0-liter viercilinder benzinemotor (M260) met 306 pk en 400 Nm koppel. Daarmee doe je de 0-100 sprint in 4,7 seconden en haal je maximaal 250 km/u (wegens een begrenzer).

De Mercedes-AMG A35 is voorzien van de 7-traps AMG Speedshift automaat met dubbele koppeling en vierwielaandrijving, toch voorziet Das Haus – en meer specifiek de ingenieurs uit Affalterbach – speelse ESP instellingen (Comfort, ESP Sport Handling en ESP Off) en Dynamic Select (Slippery, Comfort, Sport, Sport+ en Individual) rijmodi.

Naar goede AMG gewoonte is de A35 AMG op visueel vlak ook goed aangepakt met een scherpere/agressievere grille, sportievere bumpers, spoiler, minimaal 18” velgen, sportzetels, sportstuur en een sportuitlaat. Grijpgrage (en grote) remschijven zorgen voor de nodige remkracht!

Op het Autosalon van Parijs beleeft de Mercedes-AMG A35 4MATIC zijn debuut en kort erna worden er bestelbonnen opgemaakt, de eerste leveringen zijn anderzijds pas voorzien voor (begin) 2019. Prijzen zijn er nog niet.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...