Officieel: Audi TT RS Coupe + TT RS Roadster facelift (2019)

Officieel: Audi TT RS Coupe + TT RS Roadster facelift (2019)In navolging van de reguliere TT facelift scherpt Audi Sport ook de potente TT RS wat aan.

Na de opfrisbeurt van de Audi TT ondergaan de TT RS Coupé en TT RS Roadster topmodellen nu hun update. De vernieuwde TT RS’en kan je herkennen aan de volledig hertekende front met een imposante grille, standaard LED lichtblokken (optioneel Matrix LED), grotere luchthappers aan de zijkanten en achteraan prijkt een hertekende achterspoiler met zijvleugeltjes. De klassieke honinggraadgrille, twee ovalen uitlaatmonden en een resem RS logo’s blijven mooi op post, nieuwkomers in de personalisatiegids zijn de Kyalami Green, Pulse Orange en Turbo Blue koetswerkkleuren.

Binnenin de vernieuwde TT RS Coupé en TT RS Roadster blijven de nieuwigheden beperkt tot een stuurwiel mét rode startknop (zoals de R8 V10) en een up-to-date infotainmentsysteem naast doorgedreven mogelijkheden op vlak van personalisatie.

Het beste nieuws van deze update is dat de bestaande 2.5-liter vijfcilinder behouden blijft, steeds in combinatie met de befaamde quattro vierwielaandrijving en de zeventraps S-Tronic automaat. Goed voor 400 pk en 480 Nm, CO2 cijfers geeft Audi momenteel nog niet mee. Wel sprint de TT RS Coupé in 3,7 seconden naar 100 km/u en haalt hij een topsnelheid van 250 km/u tenzij extra geld op tafel legt om 280 km/u te halen.

TT RS bestelbonnen worden vanaf eind februari 2019 opgemaakt, tegen de lente moeten de eerste exemplaren opduiken in het Audi dealernet. Voor de vernieuwde TT RS Coupé betaal je minimaal 71.140 euro, de – steeds van een zwart dak voorzien zijnde – TT RS Roadster start pas bij 73.770 euro.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...