Officieel: Fiat Tipo Sport (2019)

Officieel: Fiat Tipo Sport (2019)Fiat lanceert een blitse Sport uitvoering van de Tipo.

Nog steeds geen hete Abarth Tipo, wel lanceren de Italianen op het Autosalon van Genève in maart een vierde Tipo uitrustingsniveau (Street, Mirror, S-Design en Sport). Momenteel is de Tipo Sport enkel te verkrijgen als vijfdeurs (hatchback), op termijn volgen misschien de vierdeurs (berline) en break (Station Wagon) uitvoeringen?

De Fiat Tipo Sport is gebaseerd op de royaal uitgerust Tipo S-Design en geniet van een sportief kleedje zoals nieuwe voor- en achterbumpers, 18” velgen, getinte achterruiten, subtiele diffusor en dakspoiler. De Passione Red koetswerkkleur is gloednieuw, alternatieven zijn Metropoli Grey, Cinema Black, Gelato White en Colosseo Grey. Binnenin heerst er een sinistere sfeer met een zwarte afwerking van de zetels, dashboard en hemelbekleding.

De nieuwe Tipo Sport is te verkrijgen met de 1.4-liter (95 pk) en 1.4-liter T-Jet (120 pk) benzinemotoren, dieselen kan je met de 1.3-liter MultiJet (95 pk) en 1.6-liter MultiJet (115 pk of 120 pk). Naast een manuele transmissie kan de Tipo Sport eveneens uitgerust worden met de automatische versnellingsbak DCT.

De Fiat Tipo Sport is beschikbaar vanaf 22.690 euro.

Lees hier onze rijtest met de Fiat Tipo S-Design DCT!
Lees hier onze rijtest met de Fiat Tipo SW!
Lees hier onze rijtest met de Fiat Tipo Berline!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...