Video: Fiat Panda - Welcome to Pantelleria (2023)Met een bijna emotionele “Welcome to Pantelleria” documentaire eert Fiat de iconische Panda waar deze no-nonsense crossover bijzonder goed ingeburgerd is.

De Fiat Panda mag dan nog 43 jaar geleden gelanceerd zijn, het is intussen zowel een icoon als een enorm verkoopsucces. De fabriek van Pomigliano d’Arco bouwde al bijna 8 miljoen exemplaren in diverse uitvoeringen. Europees gezien is het zelfs de bestverkopende stadswagen! En in het thuisland zowaar goed voor een riant marktaandeel van 8%. Stilaan loopt de derde generatie op het einde van zijn carrière, een nieuwkomer zou (zeer?) binnenkort voorgesteld worden.

De nieuwe generatie Fiat Panda zal iets groter worden en krijgt naar alle waarschijnlijkheid een zuiver elektrische aandrijflijn mee. Ook zal de capabele Italiaan in Kragujevac (Servië) geproduceerd worden. In Italië zullen ze wel nog enkele jaren de actuele Panda Hybrid blijven produceren.

Met de beeldschone Welcome to Pantelleria documentaire zet Fiat de Panda modellen nog even mooi in de spotlights. Hiervoor trekken ze naar het minstens even prachtige Pantelleria eiland (nabij Sicilië) waar 14 inwoners hun liefde voor de heerlijk veelzijdige Panda crossover bejubelen. Desondanks een populatie van slechts enkele duizenden inwoners is de Panda hier meer dan goed vertegenwoordigd.

Momenteel staat de Fiat Panda in de Belgische catalogus geafficheerd aan 13.289 euro (1.0 Hybrid 70 pk). Voor de Panda Cross topversie wordt dat 16.289 euro.

Lees hier onze rijtest met de Fiat Panda!