De Fiat Panda blijft waanzinnig populair

De Fiat Panda blijft waanzinnig populairVan de nieuwste generatie Fiat Panda werden er reeds 1.000.000 exemplaren verkocht.

De Fiat 500 mag dan de hipste compacte Italiaan zijn, de meer burgerlijke Panda moet niet onderdoen qua verkoopcijfers en populariteit. Met een breed gamma aan motoren en uitvoeringen is er voor elk wel een gepaste Panda beschikbaar, van de huidige generatie werden er intussen meer dan een miljoen exemplaren verkocht. De miljoenste Fiat Panda is een City Cross 1.2i met 69 pk en zal verkocht worden in Italië waar hij ook al 5 jaar aan een stuk de meest verkochte wagen is.

De Fiat Panda werd onthuld in 1980 en momenteel aan zijn vierde generatie toe, goed voor meer dan 7,5 miljoen geproduceerde Panda’s wereldwijd. Hij was de tevens de eerste stadswagen die verkrijgbaar was met vierwielaandrijving (1983), de eerste met een dieselmotor (1986), de eerste die verkozen werd tot “Auto van het jaar” (2004) en de eerste die kon rijden op aardgas (2006).

Lees hier onze rijtest met de Fiat Panda TwinAir!
Lees hier onze rijtest met de Fiat Panda Cross!
Lees hier onze rijtest met de Fiat Panda 4×4!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...