Officieel: Opel Mokka Electric EV crossover (2022)De Opel Mokka-e crossover krijgt naast een nieuwe naam (Mokka Electric) ook méér vermogen (156 pk), een grotere batterij (54 kWh) en dus meer rijbereik (406 km)!

De zuiver elektrische Opel Mokka-e crossover ondergaat enkele ingrijpende wijzigingen. Op visueel vlak blijft alles wel bij het oude met een funky geheel, zeker als je voor de gewaagde Matcha Green tint gaat! Achterop prijkt er vanaf heden een Electric badge, mooi in analogie met de nieuwe Astra Electric. Dus vaarwel Mokka-e en hallo Opel Mokka Electric!

De elektromotor vooraan is nu 156 pk / 260 Nm sterk, voordien was dat slechts 136 pk / 260 Nm. In “minder dan 10 seconden” kan je 100 km/u aantikken, bij 150 km/u is de topsnelheid wel bereikt. Misschien net wat interessanter is upgrade van de batterijpack. De lithium-ion batterij is nu 54 kWh groot en is nog steeds laag in de bodem geplaatst. Daardoor gaat er geen ruimte verloren in het interieur/koffer en heeft de Mokka Electric een uitstekende wegligging. Dit dankzij het lage(re) zwaartepunt!

Dankzij de grotere batterij stijgt ook het rijbereik met 20% tot 406 km (WLTP). Laden kan vervolgens aan 11 kW driefasig (AC) met een klassieke laadpaal of Wallbox. Aan een krachtige snellader lukt het met 100 kW (DC) waardoor een half uurtje voldoende moet zijn (80% SOC). Opel installeert standaard een warmtepomp in de Mokka Electric waardoor er steeds doordacht omgegaan wordt met de beschikbare energie.

Tegen 2024 wil The Blitz een EV versie van al haar modellen aanbieden, tegen 2028 zal het gamma louter elektrisch modellen omvatten.

Hoeveel de lokale Opel verdeler vraagt voor de vernieuwde Mokka Electric is momenteel niet duidelijk. Momenteel ligt de Belgische vanafprijs op 39.648 euro.