Officieel: Opel Astra Sports Tourer Electric EV (2022)Dit zijn de zuiver elektrische Opel Astra Electric en praktische Astra Sports Tourer Electric stationwagon die met een volle batterij 416 km ver geraken.

De zesde generatie Opel Astra is er zowel met diesel, benzine en als zuinige Hybrid PHEV. Zoals verwacht – en reeds officieel toegezegd – komt daar nu ook de zuiver elektrische Astra Electric bij. Zowel als Astra Electric hatchback als praktische Astra Sports Tourer Electric stationwagon.

Neen, ook wij zien geen noemenswaardige visuele verschillen – op de e badge achterop na – met de reguliere Astra’s. Voorin ligt er wel een 156 pk / 270 Nm sterke elektromotor die maximaal 170 km/u haalt. Wanneer je voorbij de 100 km/u mijlpaal geraakt werd niet gespecificeerd.

Een 54 kWh accupack staat garant voor een actieradius van 416 km (WLTP). Nadien moet je ongeveer 5 uur aan de Wallbox / laadpaal (11 kW AC) of een half uur snelladen (100 kW DC). Om zoveel mogelijk uit de beschikbare energie te halen zijn er drie specifieke rijmodi voorhanden: Eco, Normal en Sport.

Voor Belgische prijzen is het momenteel nog iets te vroeg. Bestellen kan ook maar vanaf begin 2023 met leveringen tegen de zomer. Toch voor de Opel Astra Electric vijfdeurs, de Astra Sports Tourer Electric komt een half jaar later. Op termijn volgen er vermoedelijk ook nog sportieve(re) Astra Electric GSe varianten.