Officieel: Opel Mokka (2020)

Officieel: Opel Mokka + zuiver elektrische Mokka-e EV crossover (2020)De nieuwe Opel Mokka oogt frisser/moderner dan ooit en komt tegelijk met een zuiver elektrische Mokka-e variant.

Voor de tweede generatie Mokka laat Opel de bijhorende X in de benaming vallen net zoals enige gelijkenis met het voorgaande model, tevens werkte de Duitse autobouwer innig samen met de Franse PSA collega’s. Verschiet je dus geen bult als je “sterke gelijkenissen” ziet met de Peugeot 2008-e en DS3 E-Tense crossovers.

De nieuwe Opel Mokka is – raar maar waar – 12 cm kleiner dan zijn voorganger, de wielbasis groeide wel met 2 mm en in de breedte kwam er 2 cm bij. Tegens is het geheel 120 kg lichter wat de nodige invloed heeft op het rijgedrag en verbruik. De nieuwe voorzijde heeft meer weg van een conceptmodel van een productiemodel, in de nabije toekomst zullen alle Opel nieuwigheden die nieuwe (huis)stijl overnemen. Uiteraard zijn er vele personalisatiemogelijkheden modelijk.

Binnenin zijn de klassieke tellers verdween, steevast prijkt er een digitaal Pure Panel dashboard (12”), voor het infotainment is er een 7” en 10” uitvoering voorhanden. Voor een vlotte werking zijn er gelukkig nog enkele fysieke bedieningsknoppen te bespeuren. In de koffer is er ruimte voor 350 liter bagage.

De nieuwe Mokka zal leverbaar zijn met klassieke benzine- en dieselmotoren (1.2 Turbo benzine met 100 pk of 130 pk of een 1.5-liter diesel met 110 pk), toch gaat de aandacht voornamelijk naar de zuiver elektrische variant. Die werd Mokka-e gedoopt en doet het met een 136 pk / 260 Nm sterke elektromotor en 50 kWh accupack. Daarmee geraak je tot 322 km ver (WLTP), snel opladen is perfect mogelijk dankzij de 3-fasige interne boordlader. Aan een (momenteel zeldzame) 100 kW laadpunt haal je 80% batterijcapaciteit in minder dan 30 minuten!

Naast design, connectiviteit en vooruitstrevende aandrijflijnen heeft Opel de nieuwe Mokka ook gezegend met hedendaagse rijhulp/veiligheidssystemen. Denk aan adaptieve cruise control (met filemodus), dynamische IntelliLux LED Matrix-verlichting en Active Lane Positioning.

Tegen de herfst start Opel de Belgische (voor)verkoop van de nieuwste Mokka, begin 2021 moeten de eerste exemplaren afgeleverd worden aan een nog ongedefinieerde prijs.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...