Teaser: Alfa Romeo Milano crossover EV (2024)De compacte Alfa Romeo crossover zal als Milano (en dus niet Brennero) door het leven gaan, desgewenst voorzien van een zuiver elektrische aandrijflijn!

Met de toevoeging van de Tonale crossover schiet Alfa Romeo (voor de zoveelste keer) terug tot leven. Dergelijke kleurrijke SUV’s doet het commercieel gezien altijd goed, zeker wanneer ze ook voorzien zijn van een zuinige plug-in hybride aandrijflijn.

Nu gaan de Italianen nog een stapje verder met de Milano crossover. In de wandelgangen werd er voordien over Brennero gepraat, niet onlogisch gezien de duidelijke voorliefde voor gelijknamige (en bochtenrijke) bergpassen. Maar als eerbetoon aan de Italiaanse stad waar het voor Alfa Romeo allemaal begon in 1910 is het nu toch Milano geworden. De volledige onthulling is pas voor april 2024, uiteraard te Milaan.

Verdere details gaf Alfa Romeo niet vrij. Wel benadrukken ze dat de nieuwkomer trouw blijft aan het sportieve DNA van het 100+ jarige merk én dat er ook een 100% elektrische variant komt. Mooi in analogie met de Jeep Avenger, dat kan niet toevallig zijn. Reken dus maar op een 156 pk sterke Milano Electric met 400 km (WLTP) rijbereik en 54 kWh accupack. Het klassieke aanbod (ICE) zal rond een 1.2-liter driecilinder benzine met 100 pk draaien, al dat niet met 48V mild hybride ondersteuning.

Alfa Romeo zal ons in de komende weken en maanden ongetwijfeld trakteren op diverse Milano updates. De lokale concessiehouder kan ongetwijfeld meer informatie omtrent een eventuele pre-order geven! Reken op een Belgische prijs van minstens 27.500 euro.