Teaser: zuiver elektrische Abarth 600e crossover EV 240 pk (2024)Zelf zeggen ze het nog niet met zoveel woorden maar hier zien we de eerste beelden van de zuiver elektrische Abarth 600e speelvogel met 240 pk.

Groot nieuws vanuit Italië. Abarth en de algemene Stellantis Motorsport afdeling bundelen de krachten om zo hun race-DNA’s te combineren. Het uiteindelijke doel is het creëren van de krachtigste Abarth ooit. Aan lovende marketingwoorden vervolgens geen gebrek, specifieke details of tastbaarheden blijven jammer genoeg uit. Maar als we naar de bijgevoegde camouflagebeelden kijken zien we dat ze het over een speelse 600e crossover hebben!

Abarth had reeds een zuiver elektrische 500e (155 pk) in de aanbieding, op (korte?) termijn volgt er dus een 600e evenknie. Ook hier verwachten we de nodige sportieve details vanbinnen en -buiten. Het systeemvermogen zal 240 pk bedragen waarmee de 600e nieuwkomer effectief dé krachtigste Abarth ooit zal zijn. Hoeveel seconden de 0-100 km/u sprint vraagt is nog niet geweten, vermoedelijk zal deze in de buurt van de 6 seconden liggen.

De hete crossover krijgt een sportiever onderstel, aangepast sperdifferentieel, krachtigere remschijven en specifiek rubber. Daardoor zou er enig rijplezier (2.0) aanwezig moet zijn. De Sound Generator zorgt dan weer voor een passende (digitale) soundtrack.

Meer informatie volgt in de komende weken/maanden. Misschien dat de lokale Abarth verdeler ook al iets weet! Reken op een Belgische vanafprijs van bijna 50.000 euro!

Lees hier onze rijtest met de Fiat 600e!