Officieel: Jeep Avenger e-Hybrid 1.2T MHEV crossover 100 pk e-DCS6 (2023)Het Jeep Avenger aanbod wordt aangevuld met de 100 pk sterke Avenger e-Hybrid mild hybride motorisatie.

De compacte Jeep Avenger werd eind vorig jaar gelanceerd met een zuiver elektrische aandrijflijn. Daarmee pakte de EV crossover zowaar de Car of the Year 2023 titel! Ietwat onverwacht kreeg de Avenger nadien ook een klassieke 1.2 GSE benzinemotor mee. En nu volgt een zuinige(re) Avenger e-Hybrid variant die je kan herkennen aan zijn fluogroene e badge achterop!

Net zoals bij de Compass en Renegade wijst de e-Hybrid benaming op de aanwezigheid van 48V mild hybrid technologie. Volgens de Amerikaanse autobouwer goed voor een brandstofbesparing van 15%. In stedelijke omgevingen zou je bijna de helft van de tijd emissievrij kunnen rijden.

De 1.2-liter turbobenzine is ook hier goed voor 100 pk / 205 Nm maar maar profiteert van enige ondersteuning van een compacte elektromotor (29 pk / 55 Nm). Deze laatste zit ingebakken in de 6-traps automaat met dubbele koppeling, vandaar de e-DCS6 benaming! In tegenstelling tot de Jeep 4xe PHEV producten hoef je de Avenger e-Hybrid niet op te laden met een stekker. Deze recupereert namelijk zoveel mogelijk energie tijdens het rijden. De nieuwe Avenger e-Hybrid heeft 11 seconden nodig om 100 km/u te bereiken en heeft een benzinetank van 44 liter.

Naast een nieuwe motorisatie krijgt de Jeep Avenger ook een digitaal instrumentenpaneel (7” of 10,25”), extra geconnecteerde diensten (Connect Plus) en panoramisch Open Air zonnedak.

Nog voor het eind van het jaar 2023 gaan de Jeep Avenger e-Hybrid bestellijnen open. We gokken op een Belgische vanafprijs van ongeveer 28.300 euro.