Officieel: DS3 Crossback (2018)

Officieel: DS3 Crossback (2018)Het DS luxemerk vergroot haar gamma met een hippe DS3 Crossback crossover die je eveneens als zuiver elektrische Crossback E-Tense kan verkrijgen.

De DS3 Crossback volgt – geheel volgens de logica – in grote lijnen zijn DS3 hatchback evenknie maar mag natuurlijk uitpakken met een hogere zitpositie, hogere bodemvrijheid, gemakkelijke instap en goede zichtbaarheid rondom. Met de blijvende SUV hype is deze lancering dan ook een interessante zet. Personalisatie blijft ook bij de DS3 Crossback van essentieel belang naast de eigenzinnige vormgeving dankzij twotone kleurstellingen, reusachtige grille, verchroomde accenten en blitse velgen.

Het interieur van deze premium Franse crossover is écht uniek dankzij een bijzondere inkleding van het dashboard met een karaktervolle bekleding, tuimelschakelaars en geruite luchtroosters. Achter het dikke (?) stuurwiel prijken er digitale tellers!

DS zal deze Crossback commercialiseren met de 1.2-liter PureTech driecilinder (100 pk, 130 pk of 150 pk) en de 1.6-liter BlueHDI (100 pk of 130 pk). Naast de standaard manuele zesbak zijn de topversies te combineren met een 8-traps automaat.

Interessant is ook de DS3 Crossback E-Tense, een zuiver elektrische crossover die het gevecht zal aangaan met de Kona Electric en Niro EV. Voorzien van een moderne elektromotor met 136 pk / 260 Nm geniet deze een actieradius van 300 km, de 0-100 sprint is voorbij in 8,7 seconden. Dankzij de plaatsing van de lithium-ion batterijen onder de bodem verlies je geen praktische bagageruimte!

Op vlak van rijhulpmiddelen en veiligheidssystemen krijgt de DS3 Crossback ondermeer het DS Drive Assist mee van de grotere DS7 Crossback. Speciaal voor in de stad is er ook een automatische parkeerassistent voorzien!

Op het Autosalon van Parijs haalt DS het doek van deze DS3 Crossback, een marktlancering volgt over enkele maanden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...