Fiat bouwt geen grijze wagens meer 600e (2023)Grijs mag dan nog een relatief waardevaste tint zijn, Fiat zal deze sobere kleur bannen en zo wat meer kleur in het straatbeeld brengen.

Italië, het land van de kleuren. Fiat, het merk van kleuren! En dus stopt Fiat met de productie van grijze wagens. Aldus de Italiaanse autobouwer zijn ze de eerste in autoland die zo’n ingrijpend besluit neemt. Dit allemaal met het oog om wat meer kleur/fleur te brengen in het stadsbeeld. Zo wordt mobiliteit kleurrijker en vrolijker dan ooit. Voor de naamgeving van hun actueel kleurenpallet zoeken ze inspiratie bij de Italiaanse zee, zon, aarde en lucht… In de configurator op www.fiat.be zien we zo onder andere Arancio Paprika, Rosso Passione en Bianco Gelato schitteren.

Vanaf vandaag stopt Fiat met de productie van grijze auto’s. Deze beslissing is genomen om het belang van kleur in het leven te onderstrepen, om de Italiaanse manier van leven te belichamen en om het ‘Dolce Vita’ als nieuwe merkwaarde te bevestigen. En stiekem ook de eerste beelden van de zuiver elektrische Fiat 600e vrij te geven. Meer informatie en beeldmateriaal volgt hieromtrent hopelijk snel.

Zowel zwart als wit blijven wel beschikbaar … en dragen ook niet echt bij om het knappe lijnenspel van een Panda, Tipo of 500 te benadrukken. Maar het schrappen van grijs is al een begin natuurlijk, waarvoor dank Fiat!