Te weinig mensen rijden met correcte bandendruk


Maar liefst 3 op 4 autobestuurders rijden met een te lage bandendruk.

Een correcte bandendruk is meer dan belangrijk voor zowel de veiligheid als het verbruik van de wagen. Toch rijdt meer dan drie op vier bestuurders met banden die een te lage druk hebben. Mobiliteitsorganisatie Touring maakte deze resultaten bekend. Af en toe de bandendruk controleren is dus aan te raden. De aangewezen bandendruk staat meestal aan de binnenkant van het bestuurdersportier of in de handleiding. Best kijk je natuurlijk eerst de bandenmaat eens na.

Let ook op met een te hoge bandendruk. Wie sportief rijdt en minder comfort nodig heeft kan de banden wel iets harder zetten, maar te hard wordt ook onveilig. Bovendien slijten de banden dan meer bovenaan het bandoppervlak. Maar nog erger is de banden te laat vervangen en bandenverkopers bevestigen dat mensen dit bewust doen om geld te besparen. Besparen op veiligheid lijkt ons echter geen goed idee.(Via: hetNieuwsblad)


Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...