Officieel: Volkswagen ID3 facelift EV Pro S (2023)

Ongeveer drie jaar na zijn lancering krijgt de zuiver elektrische Volkswagen ID3 alreeds een deugddoende facelift mee!

Volkswagen hoopt van harte dat de zuiver elektrische ID3 (officieel: ID.3) even iconisch zal worden als de Kever en Golf. Of ze daarin (zullen) slagen is interessante materie voor toekomstige geschiedenislessen. Wel is duidelijk dat er ruimte voor verbetering was want Volkswagen komt – na minder dan 3 jaar – alvast met een update!

Neen, er scheelt (hopelijk) niets aan je ogen, de Volkswagen ID3 facelift ziet er grotendeels hetzelfde uit. De voor- en achterzijde werden minimaal opfrist met nieuwe bumpers en aangepaste lichtblokken. Nog steeds met een grote focus op de aerodynamica wat dan weer gunstig is voor het verbruik. De Dark Olivine Green koetswerkkleur is gloednieuw!

Voor het interieur heeft VW een hoop tijd/energie gestoken in een hoogwaardigere afwerking/materiaalgebruik. Dit voornamelijk met “animal-free” en duurzame grondstoffen! Op vlak van software, connectiviteit, rijhulp en veiligheid gaat de ID3 facelift een pak verder dan voordien. Ondermeer met een groter infotainmentsysteem (12”) en slimmere/snellere software. Maar vooral een logischere menustructuur. HOERA!

Bovengemiddeld fier is Volkswagen op de geïntegreerde Electric Vehicle Route Planner waarmee lange(re) trips zorgeloos kunnen aangevat worden. Dit zowel op basis van de actuele verkeersdrukte als batterijcapaciteit. Zeg maar zoals ABRP dus! De superhandige Travel Assist (adaptieve cruise control + rijstrookassistentie) kan nu ook semi-autonoom van rijstrook wisselen (vanaf 90 km/u) en via V2X (Vehicle-to-Everything) kan je omstaanders automatisch informeren over mogelijke gevaren. En omgekeerd natuurlijk!

De Volkswagen ID3 facelift is er vanaf 47.155 euro

De vernieuwde Volkswagen ID3 is te verkrijgen als Pro en Pro S. Beiden rekenen op een 204 pk / 310 Nm sterke elektromotor op de achteras. Het verschil zit hem in – naast de uitrusting – in de accupack van 58 kWh of 77 kWh. Daardoor ligt het rijbereik op respectievelijk 426 km en 546 km (WLTP). Afhankelijk van de variant kan je snelladen aan 120 kW of 170 kW. Op termijn volgt er een toegankelijkere instapper met kleinere batterijpack.

De opgewaardeerde ID3 is binnenkort te bestellen bij je favoriete VW concessiehouder, tegen de zomer moeten de eerste exemplaren beschikbaar zijn. De Belgische vanafprijs ligt op 47.155 euro (Pro Life Business 58 kWh).

Omtrent die ID3 Cabrio of sportievere ID3 GTX is er nog steeds geen nieuws…

Lees hier onze rijtest met de Volkswagen ID3 1ST 58 kWh!