Preview: Audi Q6 e-tron SUV Sportback EV (2023)Audi is bijna klaar met de zuiver elektrische Q6 e-tron SUV die zich mooi tussen de Q4 e-tron en Q8 e-tron komt nestelen.

Naar eigen zeggen ontwikkelt Audi zich “in snel tempo tot een ​toonaangevende aanbieder van geconnecteerde en volledig elektrische premiummobiliteit”. Wel zijn er momenteel slechts enkele EV’s voorhanden, meer specifiek de Q4 e-tron, Q8 e-tron en e-tron GT. Audi wil dan ook tegen 2025 meer dan 20 nieuwe modellen lanceren waarvan meer dan de helft zuiver elektrisch. Naast de zuiver elektrische A6 (Avant + Berline) maken ze ook naarstig werk van een Q6 e-tron SUV!

Zonder héél veel weg te geven toont Audi alvast wat beelden van een productieklaar Q6 e-tron prototype. Niet nabij de hockeyclub of op reserveerde bedrijfsparking maar vanuit het ijskoude noorden waar de testwagens stevig aan de tand worden gevoeld. Wie goed kijkt ziet alvast gepixelde (retro!) koplampen en een blitse lichtsignatuur achteraan.

Zoals de numerieke waarde aangeeft mogen we de Q6 e-tron nieuwkomer tussen de Q4 crossover en Q8 SUV positioneren. Ongeveer de buitenafmetingen van een Q5 maar met de binnenruimte van een Q7. Naast een reguliere SUV volgt er ook van de Audi Q6 e-tron een lifestyle Sportback afgeleide met aflopende daklijn.

Technische details blijven schaars. Maar dankzij het nieuwe PPE platform (dat ook onder de Macan EV zit) mogen we alvast 800V basisarchitectuur (en dus supersnelle laadtijden) verwachten. Er volgen ongetwijfeld diverse varianten met één-of-meerdere (krachtige) elektromotoren. Verwacht een rijbereik van 500 à 600 km. Reken op een Belgische prijskaartje rond de 67.000 euro in basisvorm. Maar om NU al een bestelbon te gaan tekenen is het nog wat te vroeg, probeer begin 2024 eens…

De productie van de Q6 EV modellen zal in Audi’s hometown plaatsinden (lees: Ingolstadt) net zoals de (inhouse) batterijassemblage.