Preview: Audi A6 e-tron Avant (2023)Op termijn komt Audi ongetwijfeld met een zuiver elektrische (en heerlijk strakke) A6 e-tron Avant!

Aan een stevig tempo groeit het gamma van zuiver Audi elektrische modellen. Na de e-tron SUV en e-tron Sportback (inclusief straffere S variant) kwam de Duitse premium autobouwer met het e-tron GT vlaggenschip en werd de Q4 (Sportback) e-tron voorgesteld. Later dit jaar staat er nog een Q6 e-tron op de planning.

Maar daarbij zal het niet blijven. Naast een “compacte stadswagen” (A3 e-tron?) op het MEB platform maakt Audi ook werk van een elektrische A6, zo getuige de A6 e-tron Concept. Die stijlstudie was voorzien van een aflopende coupé-vormgeving (à la A7 Sportback) maar een elektrische versie van de populaire A6 Avant zal op termijn ook in de gammafolder terug te vinden zijn.

Hopelijk krijgt die eveneens een 100 kWh batterijpack mee waardoor je tot 700 km rijbereik krijgt, dankzij de 800V architectuur kan je bijzonder snel laden. Visueel verwachten we geen al te grote wijzigingen meer. Voor diegene die nog twijfelen heeft de getalenteerde Photoshopper Yves alvast een goede impressie gemaakt.

Audi spreekt dat zowel de reguliere A6 (met verbrandingsmotoren) als de A6 e-tron (zuiver elektrisch) naast elkaar kunnen bestaan. Maar uiteindelijk zal die laatste het stokje van die eerste overnemen voor de succesvolle managers onder ons. Nog steeds voorzien van hightech gadgets, scherpe LED lichtblokken en een hoogwaardige interieurafwerking.

Méér nieuws volgt hopelijk snel al moet je een productiemodel niet voor 2023 verwachten. (Impressie via Autofans.be)

Lees hier onze rijtest met de Audi A6 Avant 55 TFSI e plug-in hybride!

Preview: Audi A6 e-tron Avant (2023)