Autosalon Brussel 2023 live: Audi Q8 e-tron SUV EV Sportback (Paleis 11)Met de opgefriste Q8 e-tron familie heeft Audi zowaar dé Belgische nieuwigheid op het Autosalon van Brussel 2023 in de aanbieding.

Sinds 2018 bouwen ze bij Audi Brussels (Vorst) de zuiver elektrische e-tron. Naast de SUV uiteraard ook de meer lifestyle e-tron Sportback koetswerkvorm en de bijhorende sportieve S telgen. Intussen is het Audi EV gamma aangedikt en moest er best een nieuwe benaming voor de e-tron komen. Tezamen met een deugddoende update (lees: facelift) spreekt Audi nu over de Q8 e-tron (Sportback). En die rolt nog steeds in Vorst van de band!

Behalve de nieuwe naam pronkt de Audi Q8 e-tron met diverse verbeteringen op het Autosalon van Brussel (Paleis 11). Naast een logischere opbouw van het gamma/aanbod (lees: minder losse opties, meer packs) staat de type-aanduiding nu ook op de B-stijl. Wie goed kijkt ziet ook aangepaste bumpers. Binnenin verwelkomt de Audi Q8 e-tron nieuwe technologie op vlak van rijhulp, veiligheid en connectiviteit. Ook wordt er (nog) efficiënter met de beschikbare energie omgegaan.

Tegen de lente van 2023 worden de eerste exemplaren verwacht bij de lokale Audi verdeler. Voorzie daarvoor minstens 76.500 euro (50 e-tron), 88.300 euro (55 e-tron) of 99.700 euro (e-tron S). In het geval van de blitse Q8 e-tron Sportback moet je 2.000 euro opleggen. Met zijn “meer aerodynamische koetswerkvorm” geraakt deze trouwens iets verder (600 ipv 582 km) op een volle batterijlading.

Behalve de numerieke benaming heeft deze #MadeInBelgium EV trouwens niets te maken met de reguliere Q8. Die rolt bovendien in Bratislava (Slowakije) van de band.

Audi toont een hoop interessante modellen en nieuwigheden tijdens het Autosalon van Brussel 2023. Lees er hier alles over!