Autosalon Brussel 2023: Audi line-upDankzij de zuiver elektrische Audi Q8 e-tron kan het Autosalon van Brussel 2023 zowaar uitpakken met een lokale nieuwigheid!

Een “made in Belgium” première tijdens het Autosalon van Brussel, hoe feestelijk kan je het wensen? De vernieuwde Audi e-tron gaat nu als Q8 e-tron door het leven en dit zowel voor de SUV, de Sportback als de straffere S varianten. Tegelijk werden de looks aangescherpt, nieuwe technologie geïnstalleerd en is de elektrische aandrijflijn wat efficiënter. En dat is goed nieuws voor het verbruik en bijhorend rijbereik! Een autonomie van maximaal 600 km (WLTP) moet haalbaar zijn.

Met de drie Sphere conceptmodellen bewijst Audi haar trouw (lees: engagement) aan het luxesegment van de toekomst, op de stand in Paleis 11 zien we de de Skysphere Concept schitteren. Zowaar een elektrische roadster … waarmee ze misschien hinten op een toekomstige R8 Roadster e-tron? Laten we hopen!

Een pak duidelijker is de Duitse autoconstructeur omtrent de A6 e-tron Concept. Nu nog aanwezig op de Autosalon van Brussel 2023 in conceptvorm, volgend jaar moet er zuiver elektrische Audi A6 e-tron in de showrooms staan. Deze zal op het nieuwe Premium Platform Electric platform staan. In mensentaal wil dat zeggen dat er meer dan voldoende binnenruimte zal zijn naast snelle laadtijden en indrukwekkende prestatiecijfers.

Na de riante hoeveelheid sportieve RS modellen vorige keer … moeten we het dit jaar doen met de RS e-tron GT op de Heizel. Fluisterstil in 3,3 seconden naar 100 km/u katapulteren heeft ook zijn charme natuurlijk!

Line-up Audi Autosalon 2023
A1 Sportback

A3 Sportback TFSI e

Q2

Q3 Sportback TFSI e

Q5 Sportback TFSI e

Q4 e-tron
Q4 e-tron Sportback

A6 Avant TFSI e quattro
Q8 TFSI e quattro

Q8 e-tron
Q8 Sportback e-tron ​

RS e-tron GT

Skysphere Concept
A6 e-tron Concept

Alle praktische informatie omtrent het Autosalon van Brussel 2023 zoals openingsuren, bereikbaarheid en ticketprijzen staat hier. De (bijna) volledige lijst aan (internationale) nieuwigheden hebben we voor jou hier opgelijst. Voor actuele Audi prijzen en interessante promoties/voordelen verwijzen we graag naar hun website.