Officieel: Audi A3 allstreet (2024)Voor wie het leven (iets) avontuurlijk ziet is de gloednieuwe Audi A3 allstreet met extra bodemvrijheid en bescherming rondom.

Na de opfrisbeurt is Audi A3 uiteraard opnieuw verkrijgbaar als A3 Sportback (vijf deuren) en A3 Berline (vier deuren). Gloednieuw is de avontuurlijkere Audi A3 allstreet uitvoering!

Zoals de naam doet vermoeden neigt de nieuwkomer meer naar de hippe A1 allstreet dan het serieuzere A4 Allroad en A6 Allroad werk, het blijft hier dan ook gewoon bij voorwielaandrijving. Wel profiteert de allstreet van 3 cm extra bodemvrijheid waardoor hij (wat) verder geraakt op de onverharde/natte parking van de hockey.

Extra bescherming (kunststof) rondom moet de avontuurlijke inborst versterken … en gemakkelijker te vervangen zijn bij eventuele krassen/schade. Tevens is de zitpositie hoger wat dan weer voor een gemakkelijke instap en betere zichtbaarheid rondom zorgt.

De A3 allstreet komt standaard met 17” velgen maar de uitgebreide personalisatiegids omvat diverse 18″ of 19″ alternatieven. Het Python Yellow lanceringskleur staat hem alvast beeldig. Maar nadien wel snel de modder afkuisen hé!

Net als bij de A3 Sportback past er 380 liter in de koffer van de A3 allstreet, of tot 1.200 liter met de achterbank neergeklapt. Dakrails behoren tot de basisuitrusting, mits opleg profiteer je ook van de elektrische achterklep, een afneembare trekhaak en een opberg- en kofferpack.

Binnenin bespeuren we weinig tot geen verschillen tussen de A3 Sportback en A3 Allstreet. Beide A3 varianten komen met moderne technologie, rijhulp, veiligheid en connectiviteit. Wie wil kan zelfs zijn dagrijverlichting kiezen (uit vier beschikbare mogelijkheden).

Op een (R)S3 allstreet moet je niet wachten, Audi voorziet deze ruige Duitser voornamelijk van klassieke motoren. Initieel draait het om de 1.5-liter TSI benzinemotor (35 TFSI) en 2.0-liter TDI diesel (35 TDI), beide met 150 pk en de S-Tronic automaat met dubbele koppeling.

Belgische prijs Audi A3 allstreet

Pas tegen de zomer van 2024 verwachten we de A3 allstreet bij de lokale Audi verdeler. Wel kan je daar nu alvast een configuratie maken en eventueel een bestelbon ondertekenen. Hou wel rekening met het Belgische prijskaartje van ministens 37.380 euro (35 TFSI 150 pk). Dat is net geen 2.000 euro méér dan ze voor de opgefriste A3 Sportback vragen.