Officieel: Audi S3 facelift update MY24 333 pk (2024)Na de facelift voor de A3 familie frist Audi uiteraard ook de snelle S3 modellen op, nu 333 pk sterk!

Recentelijk werd de Audi A3 opgefrist en nu zijn de sportieve S3 derivaten aan de beurt. En neen, van de stoere Audi A3 Allstreet komt er (momenteel) geen snelle S3 Allstreet uitvoering. Het blijft bij een S3 hatchback en S3 Berline. Deze komen met aangedikte looks dankzij nieuwe bumpers, grotere spoiler en nieuwe 18” velgen (optioneel 19”). En inderdaad, de remmen zijn ook iets groter geworden.

Met de District Green, Ascari Blue en Progressive Red lakkleuren groeit het aantal personalisatiemogelijkheden. En Daytona Grey kan je vanaf nu in het mat verkrijgen! Binnenin focussen ze voornamelijk op modernere technologie en interieuraccenten.

De gekende 2.0-liter TFSI viercilinder benzinemotor (EA888 voor de vrienden) produceert nu 333 pk en 420 Nm, dat is 23 pk en 20 Nm meer dan voordien. Vierwielaandrijving (quattro) en de 7-traps automaat (S Tronic) zijn nog steeds van de partij. Daarmee sprint je in 4,7 seconden naar 100 km/u, de topsnelheid is wederom gelimiteerd op 250 km/u.

Dé S3 facelift nieuwigheid is de aanwezigheid van de Torque Splitter. Jammer genoeg zonder specifieke drift modus (zoals bij de RS3) maar het koppel kan zo wel variabel over de achterste wielen verdeeld worden. Ideaal om vlottere bochtencombinaties te maken. Het systeem is enkel actief in de nieuwe Dynamic Plus rijmodus. De sportophanging ligt 15 mm lager, optioneel voorzien van adaptieve dempers. Voor nog meer comfort en/of sportiviteit.

Details omtrent de Belgische prijs en marktlancering van de Audi S3 facelift volgen spoedig. Reken toch op 50.000 euro in basisvorm. Wel moet deze Duitser sportiever dan ooit rijden/sturen.