Officieel: Audi SQ6 e-tron quattro EV SUV 517 pk (2024)Leuk dat de zuiver elektrische Q6 e-tron SUV er eindelijk is … maar misschien wil je gewoon direct de Audi SQ6 e-tron topversie met maximaal 517 pk?!

Recentelijk heeft Audi (eindelijk) het doek van de veelbelovende Q6 e-tron EV SUV getrokken. Voorzien van stoere (doch herkenbare) looks, modern interieur, knappe technologie en een efficiënte zuiver elektrische aandrijflijn. Initieel ligt de focus op de Q6 e-tron quattro (lees: twee elektromotoren), op termijn volgen er varianten met slechts één elektromotor. Die prijsmatig iets toegankelijker (lees: beter betaalbaar) zullen zijn. Al is er met de SQ6 e-tron quattro per direct wel een topmodel!

De Audi SQ6 e-tron komt met aangedikte looks, zowel voor de buitenzijde als binnenin. Interessanter is vermoedelijk de potente aandrijflijn. Zo heeft deze SQ6 een systeemvermogen van 490 pk, met launch control actief wordt dat tijdelijk zelfs 517 pk! Daarmee doe je 0-100 km/u sprintjes in 4,3 seconden en haal je uiteindelijk een topsnelheid van 230 km/u. Als we de Duitse autobouwer uit Ingolstadt mogen geloven moet de SQ6 zowel nauwkeurig als direct sturen.

Net zoals bij de reguliere Q6 e-tron is er een 100 kWh accupack voorhanden wat voor de SQ6 overeenkomt met 598 km (WLTP) rijbereik. Het 800V PPE platform biedt interessante snellaadcapaciteiten (270 kW). Tegelijk blijft de praktische inborst behouden met de verhoogde koetswerkvorm, plaats voor vijf inzittenden en 526 à 1.529 liter kofferruimte.

Aan gadgets uiteraard ook geen gebrek bij de Audi SQ6 e-tron. Verkies je het 830W sterke Bang & Olufsen Premium audiosysteem, doorlopend Digital Stage (11,9” Virtual Cockpit + 14,5” MMI infotainment + 10,9” display voor de passagier), head-updisplay met augmented reality of de instelbare OLED dagrijverlichting?

De Belgische prijs van de Audi SQ6 bedraagt minimaal 96.150 euro. Dat is 21.000 euro méér dat ze voor de Q6 e-tron vragen. De eerste leveringen staan gepland voor deze zomer.