Officieel: Audi A4 facelift (2019)

Officieel: Audi A4 facelift (2019)Audi voorziet de volledige A4 familie – inclusief snelle S4 derivaten – van een opfrisbeurt.

Vorig jaar onderging de Audi A4 nog een beperkte technologische upgrade, nu gaat de premium autobouwer uit Ingolstadt net wat verder met de populaire middenklasser. Dit om weerwerk te kunnen bieden aan de – recent vernieuwde – concurrentie uit Stuttgart en München in afwachting van een gloednieuwe generatie die pas voor 2020 op de planning staat.

Aan de buitenzijde doen de A4 Berline, S4 Berline, A4 Avant, S4 Avant en A4 Allroad met met nieuwe lichtblokken (voor+achteraan), brede(re) single frame grille, gewijzigde bumpers en aangedikte wielkasten waardoor het visuele verschil met de nieuwe modellen (lees: A1 Sportback, Q3, …) verkleint. De personalisatiegids werd naar goede gewoonte ook groter met nieuwe kleuren, accenten, velgen en details.

De A4 Avant is nog steeds de aangewezen uitvoering met een bagagevolume van 495 liter tot maximaal 1.495 liter, een elektrisch bediende kofferklep is vanaf heden standaard. Voor de avontuurlijke medemens is er nog steeds een A4 allroad quattro die rekent op een 35 mm verhoogd onderstel, slimme vierwielaandrijving en een net wat stoerdere vormgeving.

Binnenin introduceert Audi eveneens extra uitrustingsmogelijkheden naast drie verschillende instrumentariums: oldschool analoog, analoog met digitaal scherm én de volledig digitale Audi Virtual Cockpit met 12” haarscherp HD display. Optioneel krijg je allerhande informatie geprojecteerd op de vooruit met het head-up display. Het MMI infotainmentsysteem kan nu ook perfect overweg met nieuwe technologie en connectiviteit.

Onder de motorkap liggen er allemaal turbomotoren met een vermogen tussen 150 pk (35 TFSI) tot 347 pk (S4 TDI), een automaat is standaard met zeven (S-Tronic) of acht (Tiptronic) verzetten. Later volgen er 30 TDI (136 pk) en 35 TDI (150 pk) instapversies met een manuele transmissie. Net zoals bij de hoger gepositioneerde A6, A7 en A8 topmodellen voorziet Audi de A4 eveneens van mild-hybrid technologie (MHEV) die voor een beperkt(er) verbruik zorgt door zoveel mogelijk energie op te slaan.

In afwachting van de vernieuwde RS4 Avant is de S4 momenteel de krachtige uitvoering, nog steeds te verkrijgen als S4 Berline en S4 Avant. Deze laten hun benzinemotor achterwege en doen in onze regio beroep op de 3.0-liter V6 TDI dieselmotor met 347 pk, 700 Nm (!) én een elektrische compressor plus 48V boordnet. Daarmee moet het turbogat tot de verleden tijd behoren en kan je in 4,8 seconden naar 100 km/u accelereren. De topsnelheid ligt op 250 km/u.

De vernieuwde Audi A4 modellen komen in de herfst van 2019 op de Europese markt, fanboys (m/v/x) die snel hun interesse kenbaar maken kunnen opteren voor een rijkelijk uitgeruste edition one lanceringseditie!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...