Officieel: Audi A6 e-tron Concept (2021)Direct na de lancering van de Q4 (Sportback) e-tron toont Audi een glimp van de toekomst met de A6 e-tron Concept.

Na een rustige start qua zuiver elektrische modellen komt het Audi EV gamma nu in een stroomversnelling. Zo krijgt de e-tron SUV en e-tron GT deze alvast zomer het gezelschap van de Q4 e-tron crossover, tegen 2022 moet daar een Q6 e-tron SUV bijkomen. En dan zullen we een zuiver elektrische A6 middenklasser krijgen, dat steekt de Duitse autobouwer uit Ingolstadt niet onder stoelen of banken met de A6 e-tron Concept.

De A6 e-tron Concept staat op het gloednieuwe PPE platform (Premium Platform Electric) dat nog veel gebruikt zal worden voor luxueuze EV’s in alle geuren, kleuren en vormen. Het uiteindelijke A6 e-tron productiemodel zal voor 95% overeenkomen, qua lijnenspel zien we hier wel eerder een A7 Sportback e-tron dan A6 Berline e-tron / A6 Avant e-tron. Meetkundig gezien spreken we van 4,96 meter in de lengte, 1,96 meter in de breedte en 1,44 hoog.

Extra fier zijn de Duitsers ook op de lichtblokken (zoals altijd), hier zien we de dunste exemplaren ooit op een auto! Achteraan maakt de verlichting gebruik van geanimeerde OLED techniek, in de configurator zal je dus voor diverse animaties kunnen kiezen…

Het nieuwe PPE platform biedt de nodige mogelijkheden inzake vermogens en aandrijving, de A6 e-tron Concept is gezegend met een 100 kWh batterijpack waarmee je tot 700 km rijbereik krijgt. Snelladen kan tot 270 kW (DC) dankzij de (super)snelle 800V architectuur.

Audi benadrukt dat de reguliere A6 zal blijven bestaan … en dat ze ook werken aan een high performance variant. Laat die RS6 e-tron Avant maar komen!