Officieel: Audi Skysphere Concept (2021)Met de futuristische Skysphere Concept (en nadien twee soortgenoten) geeft Audi een glimp van de toekomst.

Ja de Audi Skysphere ziet er bijzonder gelikt/gelukt uit maar de kans is nihil dat je deze futuristische en vooral dakloze GT ooit in de lokale showroom zal zien staan. Liefhebbers herkennen ongetwijfeld de invloeden van de Horch 853, een luxueuze roadster uit lang vervlogen tijden. Wel zullen toekomstige modellen hierop geïnspireerd zijn, toch qua design. Naast de Skysphere Concept zal Audi ook nog een Grand Sphere Concept en Urban Sphere Concept presenteren.

Behalve het futuristische lijnenspel, 23″ velgen en gigantische grille (inclusief LED lichtshow) is de verlengbare wielbasis dé eyecatcher van dienst. Zo kan de wielbasis desgewenst 25 centimeter groeien waardoor de Skysphere Concept uiteindelijk 5,19 meter in de lengte opmeet. Sturen (en remmen) is ook geen verplichting want dankzij vooruitstrevende technologie rij je enkel waneer je dat écht wenst. In de andere gevallen is de Skysphere in staat om autonoom te rijden.

Audi laat bovendien weten dat er hier een 620 pk / 750 Nm sterke elektromotor op de achteras zit. Een sprintje naar 100 km/u lukt in 4 seconden terwijl een 80 kWh batterijpack voor een rijbereik van 500+ km moet zorgen. Tezamen met het lage zwaartepunt zorgt het (relatief) lage gewicht van 1.800 kg voor een betrokken rijgedrag aldus de Duitse autobouwer uit Ingolstadt.

Op (korte) termijn staat er wel een zuiver elektrische Q6 e-tron en A6 Avant e-tron in de Audi showroom.