Teaser: Audi Sphere Concept (2021)De toekomstige Grand Sphere, Sky Sphere en Urban Sphere conceptmodellen zullen de strakke designtoekomst van Audi aangeven.

Desondanks futuristische stijlstudies behoorlijk “2010” zijn komt Audi in de komende twaalf maanden met drie Sphere concepten. Het team van Mark Lichte (Head of Design) gunt ons met de strak gelijnde drieling alvast een glimp van hoe toekomstige Audi’s er ongeveer zullen uitzien. Specifieke productieplannen zijn er wel niet met de Sphere’s.

Op (middellange) termijn zal Audi enkel maar zuiver elektrische modellen bouwen wat de designers meer vrijheid geeft. Zo moet er vooraan geen plaats meer voorzien worden voor een (riant) motorblok, inzittenden profiteren zo van méér binnenruimte en comfort. De bestuurder heeft dan weer “hypermoderne” rijhulpmiddelen ter beschikking waarmee (semi)autonoom rijden Level 4 mogelijk moet zijn. Toch als er (ooit) een juridische basis komt inzake zelfrijdende auto’s.

De Grand Sphere mag je zien als een vierdeurs vlaggenschip, de Sky Sphere biedt véél ruimte en de Urban Sphere moet uitermate geschikt zijn voor een stedelijke omgeving. Met enige verbeelding zie je hier dus de opvolgers voor de respectievelijk TT / R8, A7 Sportback / A8 limousine en Q3 crossover.

De eerste Audi Sphere onthulling is de Sky Sphere en die staat gepland voor Pebble Beach in augustus 2021. Voor de Grand Sphere moet je richting het Autosalon van München (IAA) in september. De Audi Urban Sphere Concept volgt midden 2022. Een tastbaar productiemodel bij de lokale Audi verdeler is nog niet voor direct…