Autosalon van Brussel 2023: praktische informatieAllerhande praktische informatie omtrent het aankomende Autosalon van Brussel 2023, zowaar de 100ste editie en dus voorzien van een extra portie feest!

Na twee moeilijke corona jaren (en de bijhorende uitdagingen) kijken we vol enthousiasme uit naar begin 2023. Want dan viert Koning Auto (en co) weer feest op de Heizel (Brussels Expo). Uiteraard hebben we het hier over het Autosalon, internationaal ook wel Brussels Motor Show genoemd.

In tegenstelling tot de gerenommeerde autosalons van Genève en Frankfurt slaagt de Belgische organisator FEBIAC er wél in om een nieuwe editie in elkaar te boksen. Niet volledig zoals we het kennen maar autoliefhebbers (in alle geuren en kleuren) zullen hiermee zeker tevreden zijn!

Zo goed als alle noemenswaardige automerken tekenen present tijdens het Autosalon van Brussel 2023. Dit met diverse (inter)nationale nieuwigheden, blitse bolides, futuristische concepten … en de gekende interessante voorwaarden. Zo blijft de commerciële (meer)waarde van het Autosalon ook anno 2023 intact.

In de komende dagen en weken zullen we diverse premières op gepaste wijze uitlichten. En naast véél personenwagens kan je op het Autosalon nog steeds terecht voor de nodige moto’s, brommers, vrijetijds- en bedrijfsvoertuigen. Ook de Car of the Year 2023 winnaar wordt hier officieel onthuld!

Praktische informatie Autosalon van Brussel 2023

Vrijdag 13 januari 2023 openen de deuren voor pers en professionele genodigden, ’s avonds gaat het Autosalon écht van start. Direct met een nocturne (laatavond opening) als avant première. Ook op maandag 16 januari en vrijdag 20 januari kan je langer genieten van alle pk-pracht en praal. Zondagavond 22 januari sluiten de deuren.

Op reguliere dagen wordt het aantal aanwezigen beperkt (max 35.000 aanwezigen) wat het belang van de online ticketing benadrukt. In tegenstelling tot vroeger omvat het Autosalon in 2023 enkel Paleis 5, 6, 7, 9, 11 en de Patio.

Jammer genoeg ook geen aparte Dream Cars verzameling van (super)exclusieve droomwagens. Wel kan je in Paleis 6 terecht voor The Avenue … waar je diverse exclusieve bolides kan ontdekken.

Tickets kosten in voorverkoop 12,5 euro (volwassenen) of 7,5 euro (kinderen tot 15 jaar), voor de parking betaal je nogmaals 10 euro. Misschien dan toch maar voor de trein/metro combinatie kiezen? Die brengt je tot aan (lees: onder) de Heizel.

Meer informatie op de website!