Preview: zuiver elektrische Porsche Macan (2023)Jazeker de volgende generatie Porsche Macan SUV wordt zuiver elektrisch! Al blijft de Macan met klassieke verbrandingsmotor nog even aanwezig.

Naast de sportieve 911’s en 718’s heeft Porsche met de Macan, Cayenne en Panamera een breder gamma dan ooit dat daardoor ook een breed publiek kan aanspreken. Om dat ook in de toekomst te kunnen doen moet de Duitse sportwagen/luxewagennbouwer uit Zuffenhausen innoveren. Iets dat ze perfect onder de knie hebben met de zuiver elektrische Taycan. Desgewenst als praktische(re) Taycan Cross Turismo!

Nu komt Porsche naar buiten met de eerste informatie van een volgende zuiver elektrisch model. Dat zal de nieuwe Macan worden, een compacte SUV (“crossover”) die bovengemiddeld scherp stuurt. Tegen 2023 moet de eveneens scherpsturende Macan EV in de showrooms staan met bepaalde technologie van de Taycan, denk aan de 800V laadinstructuur (lees: supersnelle laadtijden).

Om dat allemaal goed te krijgen zijn de eerste prototypes vertrokken aan hun nodige testwerk, dit zowel virtueel als fysiek. Uiteindelijk willen ze één miljoen kilometer afleggen alvorens het eindproduct voldoet aan strenge eisen. Zowel voor de bouwkwaliteit, techniek, gadgets en praktische insteek. Daarvoor rekenen ze voornamelijk op het nieuwe PPE platform dat Audi ook zal gebruiken voor de nieuwe Q6 e-tron / A6 e-tron.

Naast de nieuwe – en vooral zuiver elektrische – Macan zal Porsche de huidige generatie Macan nogmaals (stevig) opfrissen en “zolang nodig/mogelijk” in de showroom laten staan. Zo hoef je nog niet persé de full electric switch te maken.

Lees hier onze rijtest met de Porsche Macan S!