Officieel: Porsche Panamera + Panamera Sport Turismo facelift (2020)

Officieel: Porsche Panamera + Panamera Sports Turismo facelift (2020)De opgefriste Porsche Panamera doet het met een frisse vormgeving, moderner interieur en krachtigere motoren!

De zuiver elektrische Taycan stond de voorbije maanden net wat meer in de spotlights dan de Panamera, Porsche wil dat nu wat rechtzetten met een doordachte facelift. Vooraan prijkt er nu steevast het strakkere SportDesign front met grotere luchtinlaat en typerende radiatorroosters, achteraan zijn er nieuwe lichtblokken met daartussen een naadloze LED lichtstrip. In de personalisatiegids zijn er drie nieuwe 20”/21” velgen en wat extra kleuren.

Binnenin nemende de geconnecteerde diensten van het Porsche Communication Management (infotainmentsysteem) toe net zoals het dempingcomfort dankzij de Porsche Active Suspension Management (adaptieve dempers) en Porsche Dynamic Chassis Control Sport (actieve rolstabilisatie).

Qua vormgeving blijven de wijzigingen relatief beperkt, op motorisch vlak noteren we wel interessante nieuwigheden. Zo is de nieuwe Panamera Turbo S terug volledig afhankelijk van de 4.0-liter V8 benzinemotor, nu 630 pk / 820 Nm sterk (wat 80 pk / 50 Nm meer is dan het uitgaande plug-in topmodel). In optimale omstandigheden doe je 0-100 km/u met deze vierwielaangedreven Turbo S in 3,1 seconden en haal je een topsnelheid van 315 km/u! Goed voor een prima Nürburgring rondetijd van 7m29s81!

Bij de Panamera 4S E-Hybrid plug-in hybride werkt de 2.9-liter V6 innig samen met een elektromotor en batterijpack (nu 17,9 kWh groot ipv 14,1 kWh), goed voor een systeemvermogen van 560 pk / 750 Nm … en 54 km elektrisch rijbereik.

De sportief geïnspireerde Panamera GTS werd eveneens 20 pk krachtiger, in zijn vernieuwde vorm is de 4.0-liter V8 goed voor 480 pk / 620 Nm én een intensere soundtrack. De Panamera en Panamera 4 basismodellen blijven trouw aan de bestaande setup met 2,9-liter V6 (330 pk / 450 Nm).

Bestellingen voor de opgefriste Panamera en praktische Panamera Sport Turismo worden reeds opgenomen, midden oktober worden de eerste exemplaren verwacht bij het dichtstbijzijnde Porsche Centre! Reken daarvoor op stevige premium (vanaf!)prijzen, gaande van 96.543 euro (Panamera) tot 188.745 euro (Panamera Turbo S).

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...