Video: Porsche Taycan kan stevig driften (2020)De Porsche Taycan heeft een eervolle vermelding in het Guinness World Records boek te pakken!

Nadat BMW eerder al aantoonde dat je perfect kan driften met een vierwielaangedreven M8 Coupé laat Porsche zien dat je gerust zijwaarts kan gaan (lees: driften) met een elektrische wagen. Maar liefst een uur lang (!) kon de Nederlandse Dennis Retera (Porsche rij-instructeur) een Taycan in een zijwaartse/glijwaartse beweging houden op de driftbaan (?) van het Hockenheimring die goed vochtig werd gehouden.

Goed voor een overeenkomstige afstand van meer dan 42 kilometer (210 rondjes aan gemiddeld 46 km/u!) en daardoor dus een nieuw record dat ook rechtstreeks geverifieerd werd door het Guinness World Records. Zo krijgt de Porsche Taycan van heden titel van “langst driftende elektrische auto”.

Belangrijke kanttekening(en): de recordpoging werd gedaan met de achterwielaangedreven Taycan S … die momenteel enkel maar in China aangeboden wordt. Hier moet je kiezen tussen een Taycan 4S, Taycan Turbo of Taycan Turbo S. Tevens kon Retera nog wel wat doorgaan … maar de batterij was plat!