Preview: Volkswagen ID.2 compact EV (2023)Maakt Volkswagen met de compacte ID.2 elektrisch rijden écht betaalbaar/bereikbaar?

Update 09/2021: Volkswagen laat met de ID.LIFE Concept zien dat ze effectief werk maken van een compacte elektrische stadswagen! Lees er hier alles over!

Update 03/2023: Volkswagen gooit het over een andere boeg en geeft alvast ID2 details vrij zoals de prijs (25.000 euro)!

Bij de lokale Volkswagen verdeler kan je reeds fysiek in contact komen met de zuiver elektrische ID.3 (hatchback) en ID.4 (crossover). De ID.5 (elektrische Passat, ID.Vizzion Concept), ID.6 (elektrische Tiguan Allspace, ID.Roomzz Concept) en ID.7 (elektrische Transporter/Multivan, ID.Buzz Concept) werden – off the record – alvast aangekondigd voor de komende maanden/jaren. Maar om Jan Modaal écht te overtuigen van elektrisch rijden zullen toch werk moeten maken van een compacte ID.1 en ID.2.

Die Volkswagen ID.2 zou nu versneld in ontwikkeling zijn, zie het als een geëlektrificeerde Polo / T-Cross (B segment) en als kleine ID.4 crossover. Tegen 2023 moet hij ook in showrooms staan. Dankzij het modulaire MEB platform – dat speciaal voor EV’s werd ontworpen – kan Volkswagen relatief gemakkelijk/snel hieraan werken. Voor technische specificaties omtrent het vermogen, batterijcapaciteit en/of rijbereik is het momenteel nog iets te vroeg. Maar reken toch op minstens 150 pk en 200 km rijbereik.

Laten we hopen dat de vanafprijs van de toekomstige Volkswagen ID.2 rond de 20.000 euro zal schommelen. Meer nieuws in de komende maanden/jaren! (Impressie via Behance)

Lees hier onze rijtest met de Volkswagen ID.3 1ST 58 kWh!

Preview: Volkswagen ID.2 compact EV (2023)