Officieel: Volkswagen ID Space Vizzion Concept (2019)

Officieel: Volkswagen ID Space Vizzion Concept (2019)Zien we hier een zuiver elektrische Passat Variant?

Intussen rolt de 100% elektrische ID.3 van de band in Zwickau (Duitsland), op de Los Angeles Motor Show tonen de Duitsers uit Wolfsburg de ID Space Vizzion Concept. Wie goed tussen de lijnen leest/kijkt ziet hier een futuristische voorbode van een praktische middenklasser, een elektrische Passat Variant zeg maar!

Net zoals de rest van het zuiver elektrische VW gamma doet de ID Space Vizzion Concept beroep op het innovatieve MEB platform. Momenteel prijkt er enkel op de achteras een 275 pk sterke elektromotor maar Volkswagen benadrukt dat er vooraan ook plaats is voor een elektromotor (maximaal 335 pk sterk) waarmee ze vierwielaandrijving bekomen. Tezamen goed voor een 0-100 stoplichtsprint in minder dan 5 seconden en topsnelheid van 175 km/u. Dankzij een 82 kWh batterijpack zou een elektrische autonomie van 560 km (WLTP) haalbaar zijn.

De funky vormgeving zal het uiteindelijke productiemodel vermoedelijk niet halen, wel zal het uiteindelijke (ID.5? ID.6?) productiemodel zowel praktisch, functioneel, zuinig, veilig, geconnecteerd als multimediaal zijn.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...