Volkswagen start productie elektrische ID3

Volkswagen start productie elektrische ID3Het finale product hebben we nog steeds niet gezien maar Volkswagen is wel al gestart met de bouw van de zuiver elektrische ID.3.

Drukke tijden bij Volkswagenwerk Zwickau (Zuid-Oost Duitsland) want daar maken ze zich klaar voor de meest uitdagende transformatie van de eeuw, namelijk de ombouw van de Golf en Golf Variant productie naar de zuiver elektrische ID.3. Die krijgen we later dit jaar in vol ornaat te zien en moet op relatief korte termijn jaarlijks een half miljoen keer van de band rollen.

De échte bouw van de ID.3 (en toekomstige derivaten) zal plaatsvinden in Zwickau al krijgen zij daarvoor de bouwstenen van andere Volkswagen fabrieken. Zo komt de elektrische aandrijflijn (lees: motor) uit Kassel en krijgen ze zowel de batterijpack als de voor- en achteras van hun collega’s uit Braunschweig. Deze Volkswagen Group Components fabrieken doen op hun beurt beroep op andere naburige productiefaciliteiten waardoor de praktische complexiteit hopelijk duidelijk is geworden.

In november moet de eerste productielijn volledig opgestart zijn in Zwickau, midden 2021 moeten dat er drie zijn waardoor de volledige fabriek zich zo zal toeleggen op de bouw van elektrische wagens.

Lees hier alles (zoals de prijs) omtrent de Volkswagen ID.3!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...