Officieel: Volkswagen ID ROOMZZ Concept (2019)

Officieel: Volkswagen ID ROOMZZ Concept (2019)De Volkswagen ID ROOMZZ blikt vooruit naar een grote SUV met zuiver elektrische aandrijflijn.

Onder de ID noemer trakteert Volkswagen ons – relatief frequent – op een conceptmodel waarbij de focus steeds op elektrificatie, design, futuristische rijhulpmiddelen én het MEB platform ligt. Na de reguliere ID (Neo, hatchback), ID Cross (SUV), ID Buzz (bestelwagen), ID Buggy en ID Vizzion (berline) presenteert Volkswagen op het Autosalon van Shanghai nu de ID Roomzz, een functionele SUV met drie zetelrijen en plaats voor maximaal zeven inzittenden.

Bij de ID ROOMZZ concept kreeg het designteam ook de nodige vrijheid waardoor het geheel behoorlijk futuristisch oogt, het uiteindelijke productie zal tegen 2021 een pak conventioneler voor de dag komen.

De Volkswagen ID ROOMZZ rekent op twee elektromotoren, tezamen goed voor 225 kW (300 pk). Daarmee is een 0-100 sprint mogelijk in 6,6 seconden en een topsnelheid van 180 km/u haalbaar al is het elektrisch rijbereik van 450 km (WLTP) misschien wel véél interessanter. Dit dankzij een 82 kW sterke batterij die je via stekker of inductieplaat kan opladen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...