Preview: BMW 5 Reeks facelift met 545e Touring plug-in hybride (2020)

Preview: BMW 5 Reeks facelift mét 545e Touring plug-in hybride G30 G31 LCI (2020)Nog dit jaar zal BMW de 5 Reeks opfrissen met nieuwe technologie, een moderner interieur en enkele interessante motoren.

Update 27/05: Lees hierrr alles omtrent de opgefriste BMW 5 Reeks én bijhorende 530e Touring + 545e Berline plug-in hybrides!

De huidige generatie 5 Reeks (G30 voor de kenners) gaat al mee sinds (eind) 2016 waardoor de tijd toch wel rijp is voor een doordachte update … en daarvoor heeft BMW de LCI (Life Cycle Impulse) term bedacht. Op visueel vlak blijft het normaliter beperkt tot een strakkere neus, nieuwe lichtblokken en extra personalisatie, normaliter zonder een ENORME grille zoals bij de 7 Reeks of opkomende 4 Reeks! Binnenin zou het nieuwe infotainmentsysteem + digitale tellerpartij van de Drie en Zeven hier zijn intrede maken.

Motorisch zijn er enkele interessante nieuwigheden op komst. Volgens de geruchten zou BMW werk maken van een nieuwe (vierliter?) V8 (codenaam S68) voor de opgefriste M5 die minstens even krachtig is als zijn voorganger (625 pk in de M5 Competition!). Enige vorm van elektrificatie is hier uiteraard niet uitgesloten! Daarnaast vergroot BMW het aanbod van populaire plug-in hybrides want naast de gekende 530e zal er ook een 545e plug-in hybride beschikbaar worden, die leent uiteraard de 394 pk en 600 Nm sterke aandrijflijn van de X5 xDrive45e en 745e!

Voordien was de combinatie van plug-in hybride en praktische 5 Reeks Touring niet mogelijk wegens technische beperkingen (luchtvering achteraan) maar daar hebben ze nu een oplossing voor gevonden!

Lees hier onze rijtest met de BMW 530e Berline!
Lees hier onze rijtest met de BMW 540i Berline!
Lees hier onze rijtest met de BMW 518d Berline!
Lees hier onze rijtest met de BMW M550i Berline!
Lees hier onze rijtest met de BMW 525d Touring!
Lees hier onze rijtest met de BMW 530d Touring!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...