Officieel: BMW 5 Reeks Berline + 5 Reeks Touring facelift (2020)

Officieel: BMW 5 Reeks Berline + 5 Reeks Touring facelift (2020)Groot feest in München, de populaire BMW 5 Reeks werd opgefrist met ondermeer fijne LED lichtblokken, zuinige mild hybrid techniek én een 530 Touring plug-in hybride!

BMW zelf verkiest de term LCI (Lifecycle Impulse) al gebruiken wij gewoon “facelift”. In tegenstelling tot de opfriste 7 Reeks blijft de grille van de opgefriste 5 Reeks relatief bescheiden/compact, de standaard LED lichtblokken krijgen voor/achteraan vanaf nu een nieuwe/typerende lichtsignatuur. Optioneel tover je uiteraard krachtige Full LED exemplaren met slimme (Matrix) verlichting of zelfs lasers (!) tevoorschijn. Uiteraard zijn er nieuwe kleuren en velgen te bespeuren in de catalogus.

Bij de huidige BMW 5 Reeks was de vorm van de uitlaatmonden afhankelijk van de motorisatie, uitrustingslijn en de stand van de maan/zon, de vernieuwde Fünfer doet het steevast met trapeziumvormige uitlaatmonden. De optionele M Sport remschijven kunnen vanaf nu ook met rode (ipv blauwe) rembeugels komen terwijl de Individual Air Performance Wheels voor een betere luchtstroom (= zuiniger) zorgen.

De interieurverschillen zijn een pak kleiner. Zo krijg je een nieuwe indeling van het multifunctionele (sport)stuurwiel, kan je het standaard 10” infotainmentsysteem inwisselen voor een groter (12,3”) exemplaar én kan de BMW 5 voor het eerst overweg met Android Auto. Een primeur is het nieuwe BMW Maps navigatiesysteem dat met realtime informatie en slimme algoritmes (hopelijk) bijzonder accuraat zal instaan voor de routebegeleiding. De eindeloze lijst van rijhulp, veiligheid, connectiviteit en gadgets werd nog wat langer terwijl BMW via Remote Software Upgrade in de toekomst de systemen nog kan verbeteren.

Mild Hybrid techniek is het magische toverwoord, alle vier- en zescilinder van de vernieuwde BMW 5 Reeks krijgen deze brandstofbesparende techniek mee in de vorm van 48V boordnet en startmotor/generator. Handig is de kleine boost (11 pk) die de opgeslagen energie kan creëren!

Benzinerijders hebben de keuze uit een 520i (184 pk), 530i (252 pk), 540i (333 pk) én de magische M550i (530 pk), inzake diesel moet je het doen met een 520d (190 pk), 530d (286 pk) of 540d (340 pk), van een M550d is er geen sprake meer. Een 8-traps Steptronic automaat is standaard net zoals achterwielaandrijving al kan je de topversies ook met xDrive vierwielaandrijving krijgen! Later zal BMW ook de M5 Berline opfrissen!

Interessant voor de zakelijke markt is de vernieuwde 530e plug-in hybride (292 pk / 420 Nm, viercilinder) die voor het eerst ook als 530e Touring beschikbaar is! Eveneens nieuw is de krachtigere 545e Berline (394 pk / 600 Nm, zescilinder) die zuiver elektrisch tot 57 km ver zou moeten geraken.

Intussen werd de productie van de vernieuwde 5 Reeks Berline (G30) en 5 Reeks Touring (G31) opgestart in Dingolfing (Duitsland) en Graz (Oostenrijk), tegen de zomervakantie van 2020 moeten ze opduiken bij de lokale verdelers. Een Belgische vanafprijs is nog niet gekend, deze zal vermoedelijk iets hoger liggen dan nu.

Om de lancering kracht bij te zetten komt BMW met een tot 1.000 exemplaren wereldwijd gelimiteerde 5 Reeks M Sport Edition met het M Sportpakket, tweekleurige 20” aerovelgen en de Donington Grey tint.

Tezamen met de 5 Reeks heeft BMW ook de technisch gerelateerde 6 Reeks Gran Turismo opgefrist!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...