Officieel: BMW M5 “Edition 35 Jahre” (2019)

Officieel: BMW M5 “Edition 35 Jahre” (2019)Met de gelimiteerde M5 ‘Edition 35 Jahre” eert BMW .. 35 jaar M5 Berline!

Na de M5 “30 Jahre” uit 2014 komt BMW vijf jaar later met de .. “Edition 35 Jahre” naar buiten als eerbetoon aan de potente business athlete uit München. Ergens misschien wat te gemakkelijk/goedkoop maar speciale edities doen het in het hoogste segment altijd goed. BMW is van plan om 350 stuks hiervan te bouwen waarvan er slechts enkele naar België komen.

De BMW M5 “Edition 35 Jahre” is gebaseerd op de M5 Berline in Competition vorm dus levert de V8 een gezonde 625 pk in combinatie met de snelle automaat en speelse xDrive M vierwielaandrijving. Daarmee katapulteer je jezelf in 3,3 seconden naar 100 km/u, na 10,8 seconden zit je al aan het volgende honderdtal…

De M5 ‘Edition 35 Jahre’ doet het gelukkig ook met enkele exclusieve cosmetische kenmerken zoals de Frozen Dark Grey II metaalkleur uit de BMW Individual catalogus, hier voorzien van een speciale pigmentatie die zorgt voor een zijdematte uitstraling. Daarnaast prijken er ook 20” lichtmetalen grijze velgen met zwarte remklauwen al kan je die laatste ook inwisselen voor gouden (keramische) exemplaren.

In het interieur bespeuren we ondermeer sportzetels, zwarte Merino lederen bekleding met beige contrasterende stiknaden en “gouden” aluminium accenten hier en daar. Tevens voorziet BMW op de deksel van de bekerhouder een ‘M5 ‘Edition 35 Jahre 1/350’ inscriptie met dank aan lasertechnologie!

Hoeveel de M5 “Edition 35 Jahre” moet kosten is niet direct duidelijk, een regulier exemplaar met 600 pk start bij 121.100 euro.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...