BMW schenkt de 530e Berline meer rijbereik en minder CO2 uitstoot (2019)

BMW schenkt de 530e Berline méér rijbereik en minder CO2 (2019)BMW zet volop in op haar plug-in hybride gamma en voorziet de 530e Berline nu alreeds van een krachtigere batterij wat een positieve invloed heeft op de autonomie en CO2 uitstoot. Tevens is er xDrive vierwielaandrijving beschikbaar.

De zevende generatie BMW 5 Reeks werd gelanceerd in 2017 wat rekenkundig voor een facelift zal zorgen in 2020/2021, toch wordt de 530e iPerformance plug-in hybride nu alreeds opgefrist. Geen nieuwe velgen, koetswerkkleuren of extra connectiviteit/veiligheid/rijhulp maar een grotere batterij (qua capaciteit, het formaat zou hetzelfde blijven) wat van essentieel belang is om de fiscale voordelen te waarborgen.

De 530e deed het voordien nog met een batterijpack van 9,2 kWh en zuiver elektrische autonomie van 50 km (NEDC), in zijn vernieuwde vorm loopt dat op tot 12 kWh (waarvan er slechts 10,9 kWh écht gebruikt kan worden) en 49 à 57 km rijbereik volgens de strengere WLTP normen. Dit in combinatie met een CO2 uitstoot van slechts 34 à 46 g/km wat als muziek in de oren klinkt voor de gemiddelde leaserijder en bijhorende boekhouder. Zuiver elektrisch kan je bovendien tot 140 km/u rijden daar waar je in HYBRID modus zelfs 130 km/u kan aantikken.

De BMW 530e plug-in hybride rekent in tegenstelling tot de X5 xDrive45e en 745e nog steeds op een 2.0-liter viercilinder, 8-traps automaat en doordachte elektrosetup, goed voor een systeemvermogen van 252 pk. Daarmee kan je in 6,1 seconden op een ecologisch verantwoorde manier het eerste honderdtal bereiken, bij 235 km/u bereik je de topsnelheid. Van een praktische 530e Touring is er nog steeds geen sprake, enkel de Berline koetswerkvorm is beschikbaar.

Behalve een grotere batterij en interessanter cijfermateriaal is de BMW 530e vanaf heden ook te verkrijgen met xDrive vierwielaandrijving voor een optimale wegligging. Bestellen kan vanaf heden aan minimaal 60.460 euro!

Lees hier onze rijtest met de BMW 530e iPerformance plug-in hybride (en 9,2 kWh batterij)!

BMW schenkt de 530e Berline méér rijbereik en minder CO2 (2019)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...