Autosalon Brussel 2019: Seat Line-up

Kort Getest: Seat Tarraco SUV (2018)Aan SUV’s geen gebrek bij Seat tijdens het Autosalon van Brussel 2019.

Seat herleeft volledig onder de impuls van een breder crossover gamma. Eerst hadden we de Ateca en de sportieve Ateca FR afgeleide die erna het gezelschap kregen van de compacte – desgewenst behoorlijk funky – Arona. Sinds kort heeft de Spaanse autoconstructeur met de Tarraco SUV een nieuw vlaggenschip die plaats biedt aan 5 of 7 zitplaatsen, véél gadgets/rijhulpmiddelen, krachtige TSI / TDI motoren en een karaktervolle vormgeving!

Sinds kort profileert het sportieve CUPRA submerk zich onafhankelijk, het eerste wapenfeit is de CUPRA Ateca die eveneens te bezichtigen is in Paleis 11. De CUPRA Ateca deelt zijn basis met de Seat Ateca (logisch…) maar krijgt een stevige portie Spaanse pepers mee in de vorm van de 2.0-liter TSI met 300 pk (!), vierwielaandrijving, snelle 7-traps automaat en de sportieve rijprogramma’s.

Deze straffe Ateca geniet bovendien van een agressieve(re) grille, 19” velgen, een vierdelige uitlaat en een sportief getint interieur met véél Alcantara, chroom en constaterende stiknaden. Optioneel kan je dat nog aandikken met Brembo remschijven, lederen interieur en een koolstofvezel afwerking voor de zijspiegels, diffuser en het dashboard. De CUPRA Ateca is van jou vanaf 43.390 euro!

De rest van het Seat gamma staat uiteraard ook op het 97ste Autosalon van Brussel, naast diverse uitvoeringen van de Ibiza en Leon is er ook groene aandacht voor de Arona TGI op CNG (aardgas!)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...